Engelse bloemkool (voor 4 personen)
Benodigdheden :
- 1 Bloemkool
- witte bonen in tomatensaus
- 40 gram bloem
- ¾ liter melk
- 100 gram geraspte kaas
- zout
- peper
- mosterd
- beschuit
Bereidingswijze :
De witte bonen overdoen in een vuurvaste schaal.
Maak de bloemkool schoon, in roosjes verdelen en wassen in zout water.
De roosjes tegen elkaar op de bonen leggen.
De boter smelten en al roerende de bloem toevoegen.
Geleidelijk de melk erbij gieten en goed roeren.
Twee eetlepels kaas apart houden en de rest door het gladde sausje roeren.
Sausje zo verhitten dat de kaas helemaal smelt.
Deze kaassaus nu op smaak brengen met wat peper, zout en mosterd.
Giet de saus over de bloemkool.
Beschuit fijnwrijven en vermengen met de rest van de geraspte kaas.
Verdeel dit over de saus.
Oven instellen op 250'C (ovenstand 6.)
De bloemkoolschotel ongeveer een kwartier in de oven plaatsen.
Heerlijk met een luchtige aardappelpuree.
Terug naar de recepten index pagina
|