Witlofsalade met peultjes (voor 4 personen)
Benodigdheden :
- 3 eetlepels olie
- ½ eetlepel (dragon) azijn
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 theelepel mosterd
- ½ theelepel suiker
- 1 eetlepel kappertjes
- peper en zout
- 100 gram peultjes
- 4 struikjes witlof
- ½ eetlepel citroensap
Bereidingswijze :
In kom olie, azijn, sinaasappelsap, mosterd en suiker tot sausje kloppen.
Kappertjes erdoorheen roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Zet de kappertjessaus tot gebruik afgedekt in koelkast.
Peultjes schoonmaken en wassen.
In pan met water en zout peultjes in ca. 5 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten afkoelen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Witlof schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
Witlofreepjes wassen en goed laten uitlekken.
Overdoen in kom en besprenkelen met citroensap.
Peultjes toevoegen en erdoor scheppen.
Kappertjessaus nogmaals goed doorroeren en over witlofsla schenken.
Voorzichtig omscheppen.
Witlofsla overdoen in vier schaaltjes.
Terug naar de recepten index pagina
|